19.8.2020

Asiakassuositteluindeksimme eli NPS-lukumme on 59!

Teetimme IROResearch-tutkimustoimistolta kesäkuussa asiakastyytyväisyys- ja bränditutkimuksen, jossa selvitimme Henkilöstöliigan tunnettuutta, brändiin liittyviä mielikuvia ja suosittelijaindeksiä. Suosittelijaindeksimme eli NPS-lukumme on ollut korkea jo vuosia, mutta tänä vuonna saimme tulokseksi huimat 59! Vertailuksi kerrottakoon, että vastaavia NPS-lukuja on Suomessa saaneet kuluttajapuolella mm. Iphone sekä sanomalehdet uutisvälineenä. Näet listauksen kaikista Suomen parhaista NPS-luvuista täältä.

Mikä NPS-luku?

Net Promoter Score, on suosittelijaindeksi, jolla mitataan asiakkaan suositteluhalukkuutta ja tyytyväisyyttä. Tiivistettynä termi vastaa kysymykseen: “Kuinka todennäköisesti suosittelisit yrityksen palvelua tai tuotteita ystävällesi tai kollegallesi?” Asiakkaat jakautuvat vastauksissa kolmeen kategoriaan: suosittelijoihin (910), passiivisiin (78) ja arvostelijoihin (06). NPS-luku lasketaan vähentämällä suosittelijoiden määrästä arvostelijoiden määrä. Yleisesti voidaan sanoa, että lukuja yli 50 pidetään erittäin hyvänä tuloksena, mutta luonnollisesti suositteluindeksejä vertaillessa on otettava huomioon toimiala sekä se, onko tuote tai palvelu suunnattu kuluttajille vai yrityksille.

NPS on kirjailija ja bisnesstrategi Fred Reichheldin luoma mittari, josta on kehkeytynyt kansainvälisesti käytetyin asiakasuskollisuuden mittari.

 

NPS-laskenta

NPS-luvulla apua strategiseen kehitystyöhön

Jotta yritys voi kasvaa ja kehittyä on sen tiedettävä, mitä siitä ajatellaan. NPS-luku on konkreettinen ja ainutlaatuinen työväline asiakaslähtöiseen kehitystyöhön. Tulosten analysointi mahdollistaa systemaattisen ja tarkoituksenmukaisen kehittymisen, jossa asiakas – eli se tärkein – on keskiössä.  IROResearchin kanssa tehty tutkimus tarjosi paitsi ulkoisen ja riippumattoman tuloksen myös ammattimaisen tulosten analysoinnin, jossa ulkopuolinen ammattitaho kävi kanssamme läpi tulokset ja siitä johdettavat johtopäätökset sekä kehitysaskeleet. Vaikka 59 NPS-lukuna on erinomainen, pyrimme tasaisesti kasvattamaan asiakastyytyväisyyttämme ja asiakasuskollisuuttamme strategisin valinnoin ja toimenpitein. Tavoitteenamme onkin, että saamme NPS-luvun tasaisella kasvulla hilattua seuraavaksi täyteen kuuteenkymppiin, mutta vielä senkin yli tulevina vuosina.

Mikä sitten takaa laadukkaan henkilöstöpalvelun?

Me Henkilöstöliigassa uskomme kumppanuuteen, ja pyrimmekin aina tuntemaan asiakkaamme mahdollisimman hyvin. Siksi jokainen toimeksiantomme alkaa tarvekartoituksella. On kaikkien etu, että löydämme kuhunkin joukkueeseen oikeasti ne parhaiten sopivat tähtipelaajat. Meille on myös tärkeää tukea asiakkaitamme muuttuvissa tilanteissa. Ymmärrämme, että lisätyövoiman tarvetta ei aina voi ennustaa. Meidän tehtävämme on huolehtia, että asiakkaamme saavat lisäapua nopeasti ja joustavasti silloinkin, kun tilanteet ovat päässeet hektisiksi. NPS-luku osoittaa, että olemme tehneet paljon oikein ja asiakaslähtöisesti. Toisaalta NPS antaa meille jälleen erinomaisia työkaluja seuraaviin edistysaskeliimme.

Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia asiakkaitamme erinomaisesta suositteluindeksistämme. Jatkakaamme menestyksekästä yhteistyötä jatkossakin!

Haluatko testata itse, olemmeko sinun yrityksesi arvoinen henkilöstöpalveluyritys? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Hienoa, että olet löytänyt blogimme pariin.

Jos haluat kuulla asiantuntija-ajatuksiamme työelämästä, rekrytoinnista ja työnhausta ensimmäisten joukossa, voit tilata blogimme suoraan sähköpostiisi.