10.11.2022

Työtyytyväisyyskysely 2022: Positiivista kehitystä useilla osa-alueilla

Ilman työntekijöitä ei olisi yrityksiä – tyytyväinen työntekijä on kaikkien etu. Seuraamalla työtyytyväisyyttä mittaamme omaa menestystämme luotettavana ja helposti lähestyttävänä työnantajana, mutta ennen kaikkea varmistamme, että Henkilöstöliigan työntekijät kokevat työnsä mielekkääksi ja viihtyvät jatkossakin työssään.

Vuoden 2022 Henkilöstöliigan työtyytyväisyyskysely lähetettiin Henkilöstöliigan kautta eri pituisissa työsuhteissa työskennelleille työntekijöille. Vastauksia saimme reilusti yli 100 kpl, mikä on ilahduttavan hyvä määrä!

91 Prosenttia

”Henkilöstöliiga kohtelee minua asiallisesti ja ammattimaisesti.”

91 % Henkilöstöliigan työtyytyväisyyskyselyn vastaajista on täysin tai jokseenkin samaa mieltä.

 

 

Vauhdikkaan vuoden tulos: Positiivista kehitystä tuloksissa lähes kaikilla osa-alueilla

Kulunut vuosi on pitänyt Henkilöstöliigalaisia kiireisinä. Työvoiman kysyntä kasvoi nopealla tahdilla syksyllä 2021, kun koronan kurittama talous virkosi uudelleen toimimaan täydellä teholla.

Onkin upeaa todeta, että vauhdikkaan vuoden jälkeen työtyytyväisyystuloksissa on tapahtunut positiivista kehitystä lähes kaikilla kysymysten osa-alueilla!

Työssä viihtyminen on parantunut ja myös tiedonkulku on koettu sujuvammaksi kuin vuosi sitten. Yleisesti ottaen Henkilöstöliigan työntekijät ovat olleet aikaisempaa tyytyväisempiä Henkilöstöliigaan työnantajana.

Otamme tämän palautteen nöyrän kiitollisina vastaan! Jatkamme toimintamme kehittämistä aktiivisesti, jotta voimme vastata entistä paremmin työntekijöidemme tarpeisiin.

83 Prosenttia

 

”Olen tyytyväinen Henkilöstöliigan viestintään ja tiedottamiseen.”

83% Henkilöstöliigan työtyytyväisyyskyselyn vastaajista on täysin tai jokseenkin samaa mieltä.

 

Toimiva tiedonkulku on kaiken A ja O

Kyselyn tuloksista käy selvästi ilmi, että viestintä ja tiedonkulku Henkilöstöliigan, asiakasyrityksen ja vuokratyöntekijöiden välillä koetaan parantuneen.

💭 Vuonna 2021 72 % vastaajista oli tyytyväinen Henkilöstöliigan viestintään ja tiedottamiseen.
💙 Nyt vuonna 2022 luku on jopa 83 %.
💭 Vuonna 2021 69 % vastaajista oli tyytyväinen tiedonkulkuun Henkilöstöliigan, asiakasyrityksen ja itsensä välillä.
💙 Nyt vuonna 2022 luku on jo 78 %.
💭 Vuonna 2021 74 % Henkilöstöliigan työntekijöistä koki saaneensa riittävästi tietoa työsuhdeasioista.
💙 Nyt vuonna 2022 luku on noussut 87 %:iin.

81 Prosenttia

”Minua kohdellaan tasa-arvoisesti suhteessa asiakasyrityksen omiin työntekijöihin.”

81% Henkilöstöliigan työtyytyväisyyskyselyn vastaajista on täysin tai jokseenkin samaa mieltä.

 

 

Yhteistyö Henkilöstöliigan, vuokratyöntekijöiden ja asiakasyritysten välillä toimii hienosti!

Vuokratyössä tiivis yhteistyö henkilöstöpalveluyrityksen, työntekijän ja asiakasyrityksen (työpaikan) välillä on työn arkipäivää. Henkilöstöliigan HR-osaajat ovat jatkuvasti yhteydessä sekä työntekijöihin että asiakasyritysten yhteyshenkilöihin, jotta vuokratyöntekijöiden työskentely sujuisi mahdollisimman mukavasti työpaikalla.

Saamamme palautteen perusteella tässä onkin onnistuttu varsin hyvin: 81 % vastaajista kokee tulleensa kohdelluksi tasa-arvoisesti työpaikalla ja 72 % kokee kuuluvansa myös asiakasyrityksen (työpaikan) työyhteisöön.

 

Kriisiytynyt maailmantilanne heijastuu työssä jaksamiseen

Selkein lasku tuloksissa oli väittämän ”Tunnen jaksavani työssä hyvin” kohdalla: ”Täysin tai jokseenkin samaa mieltä”-vastausten osuus oli laskenut jonkin verran vuoden takaiseen verrattuna.

Heikentynyt työssä jaksaminen on ymmärrettävää epävarmassa maailmantilanteessa. Pitkään jatkuneet sekä uudet, yllättävät kriisit ovat yleisesti lisänneet kuormittuneisuuden tunnetta, mikä vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin, myös työelämään (lue tästä Lääkärilehden artikkeli yleisen kuormittuneisuuden lisääntymisestä). Henkilöstöliigassa tuemme jatkossakin työntekijöidemme työssä jaksamista olemalla helposti tavoitettava, inhimillinen ja luotettava työnantaja.

 

Vuonna 2022 Henkilöstöliiga tulee työllistämään oman historiansa ennätysmäärän työntekijöitä: Vuonna 2021 työllistimme yli 700, ja vuonna 2022 luku tulee nousemaan lähes tuhanteen. Olemme kiitollisia jokaiselle työntekijälle, joka valitsee Henkilöstöliigan työnantajakseen. Työtyytyväisyyskyselyn tulokset auttavat meitä kehittymään edelleen työnantajana, entistä paremmaksi. Kiitos!

 

Tiesitkö muuten, että vuokratyöntekijät suosittelevat vuokratyötä?

Henkilöstöpalvelualan yritysten liiton (HPL) Vuokratyöntekijätutkimukseen 2022 vastasi yli 10 000 vuokratyöntekijää. Tuloksista paistoi tyytyväisyys: Jopa 93 % vuokratyöntekijöistä suosittelee vuokratyötä!

Lue lisää: https://henkilostoliiga.fi/ajankohtaista/nyt-se-on-tutkittu-vuokratyontekijat-suosittelevat-vuokratyota/

 

Kaipaatko lisää tyytyväisiä työntekijöitä yritykseesi?

Ota rohkeasti yhteyttä lähimpään Henkilöstöliigan toimipisteeseen:

Henkilöstöliiga Varsinais-Suomi        Henkilöstöliiga Pirkanmaa       Henkilöstöliiga Uusimaa

Hienoa, että olet löytänyt blogimme pariin.

Jos haluat kuulla asiantuntija-ajatuksiamme työelämästä, rekrytoinnista ja työnhausta ensimmäisten joukossa, voit tilata blogimme suoraan sähköpostiisi.