2.9.2022

Nyt se on tutkittu: Vuokratyöntekijät suosittelevat vuokratyötä!

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL on toteuttanut Vuokratyöntekijätutkimuksen vuodesta 2007. Nyt uusimmat, vuoden 2022 kyselytutkimuksen tulokset osoittavat, että vuokratyö on vuonna 2022 myönteiseksi koettu ja vahvasti suositeltu tapa tehdä töitä.

Lähes 10 000 vastaajan vuokratyöntekijätutkimus osoittaa merkittävän muutoksen 15 vuoden aikana: Työnhaku entistä nopeampaa, työssä tasa-arvoisempaa kohtelua ja vuokratyö tuo uusia työmahdollisuuksia.

 

Vuokratyön TOP 3: Työmahdollisuudet, työsuhdeasiat, osaamisen karttuminen

 

Vuokratyö sopii monelle. Tarjolla on paljon erilaisia tehtäviä ja työkeikkoja voi tehdä useammassakin työpaikassa rinnakkain. Työvuorojen sopimisessa työntekijällä on paljon vapautta valita elämäntilanteeseensa sopivat työajat.

Määräaikaisen työn päättyessä, henkilöstöpalveluyrityksen rekrytoijat usein ehdottavat vuokratyöntekijälle tarvittaessa uutta työtä, sen sijaan että hänen tarvitsisi lähteä itse uudestaan työnhakuun.

TOP 3 syytä työskennellä henkilöstöpalveluyrityksen kautta

✅ Vuokratyö auttaa saamaan uusia työmahdollisuuksia

✅ Henkilöstöpalveluyritys hoitaa asianmukaisesti palkanmaksun ja muut työsuhdeasiat

✅Työntekijä pystyy hyödyntämään ja kehittämään osaamistaan vuokratyön avulla

 

Vuokratyön joustavuus tärkeintä nuorille työntekijöille

 

Meillä on paljon työntekijöitä, jotka ovat ns. keikkalaisia, mutta tekevät käytännössä viisi päivää viikossa töitä – omasta halustaan. Keikkatyöntekijänä voi myös päättää vaikka tiettynä päivänä pitää vapaapäivän: ilmoittaa vain, että ensi keskiviikkona en pysty ottamaan työvuoroa.”

 -Sofia Rajainmäki, Henkilöstöliigan HR-koordinaattori

Vuokratyön lisäksi HPL selvitteli alkuvuodesta 2022 nuorten (1829‑v) odotuksia työelämälle. Avainsana nuorten odotuksien suhteen on työn joustavuus. Valtaosa (58%) nuorista pitää erittäin tärkeinä, että työ mahdollistaa paitsi opiskelujen, myös harrastusten yhteensovittamisen arjessa.

Palkkapussin lisäksi työkokemuksen karttuminen toimii vahvana motivaattorina 67%:lle HPL:n tutkimuskyselyyn vastanneista. Varsinkin opintojen aikana työvuorojen määrää viikoittain halutaan voida itse säädellä, niin, että joinain viikkoina töitä otetaan vastaan harvemmin ja toisinaan taas mahdollisuuden tehdä ylimääräisiä vuoroja tai kahta työtä.

 

📢 TYÖNHAKIJA: Tartu rohkeasti vuokratyön mahdollisuuksiin Kokeile vuokratyön vapautta!

Yli 10 000 vastaajasta huikeat 93% suosittelisi vuokratyötä tuttavilleen. Mikset siis sinäkin kokeilisi?

 

📢 TYÖNANTAJA: Henkilöstöpalveluyritys pitää vuokratyöntekijöistäsi hyvää huolta!

Työnantaja: Voit huoletta rekrytoida työntekijöitä henkilöstöpalveluyrityksen kautta, sillä meillä vuokratyöntekijöistäsi pidetään hyvää huolta! Henkilöstöpalveluyritykset saavat erityisesti kiitosta asianmukaisesta ja osaavasta palkkahallinto- ja työsuhde-osaamisesta.

HPL:n kyselytutkimus antaa vahvan näytön vuokratyöntekijöiden työtyytyväisyydestä. Henkilöstövuokrauksen kautta saatte innostuneita työntekijöitä*, jotka ovat motivoituneita laajentamaan ammatillista osaamistaan.

*71% kyselyyn vastaajista ilmoittaa olevansa innostuneita työstään.

 

Henkilöstöliigassa jatkuu vahva tekeminen

 

Työnhakijoiden nopea työllistyminen, monipuolisten työmahdollisuuksien aktiivinen tarjoaminen, työyhteisöön kuulumisen tunne ja työssä viihtyminen – näiden kanssa myös me Henkilöstöliigassa teemme töitä joka päivä.

Koemme onnistumista, kun saamme lupaavan hakijan työllistettyä tai tarjottua ahkeralle keikkalaiselle uutta keikkatyötä vanhan päätyttyä. Teemme aktiivista yhteistyötä asiakasyritysten kanssa, jotta vuokratyöntekijät tuntisivat itsensä tervetulleiksi ja tärkeäksi osaksi myös asiakasyritysten työporukkaa.

Henkilöstöpalvelualan suhdannenäkymät jatkuvat vahvana vuodelle 2023 – vahva tekeminen jatkukoon!

 

Kaipaako yrityksesi apua työntekijöiden rekrytointiin?

 

Ota rohkeasti yhteyttä lähimpään Henkilöstöliigan toimipisteeseen:

Henkilöstöliiga Varsinais-Suomi        Henkilöstöliiga Pirkanmaa       Henkilöstöliiga Uusimaa

 

Lähteet:

HPL Vuokratyöntekijätutkimus 2022

HPL Tutkimus nuorten odotuksista työelämälle 2022

Hienoa, että olet löytänyt blogimme pariin.

Jos haluat kuulla asiantuntija-ajatuksiamme työelämästä, rekrytoinnista ja työnhausta ensimmäisten joukossa, voit tilata blogimme suoraan sähköpostiisi.