17.4.2023

Miten löytää kesäduuni? – Vinkkejä kesätyönhakuun

Kesätyönhaku on monelle nuorelle tärkeä askel kohti työelämää ja tulevaisuuden urasuunnitelmia. Kesätyö tarjoaa arvokasta työkokemusta, mahdollisuuden tienata omaa rahaa ja avartaa omaa näkökulmaa työelämään. Lisäksi kesätyö antaa mahdollisuuden uusien kontaktien luomiseen ja uusien taitojen oppimiseen.

Vaikka kesätyönhaku voi olla haastavaa ja kilpailu paikoista on usein kova, onnistuneella hakemuksella voi saada jalan oven väliin tulevaa työuraa ajatellen. Ennen hakemuksen kirjoittamista täytyy kuitenkin tietää, miten ja mistä kesätöitä voi ja kannattaa hakea. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit valmistautua hyvin kesätyön hakemiseen ja löytää itsellesi sopivan kesätyöpaikan.

Aloita työnhaku ajoissa

Kesätyöpaikat tulevat hakuun jo heti vuodenvaihteen jälkeen. Aloita siis kesätyönhaku viimeistään NYT, sillä eniten kesätyöpaikkoja on tarjolla alkuvuodesta. Lisäksi, mitä aiemmin aloitat hakuprosessin, sitä enemmän sinulla on aikaa löytää ja hakea sinulle sopivia työpaikkoja. 🤓

Laita CV kuntoon ennen hakua

Ennen hakuprosessin aloittamista on hyvä päivittää ansioluettelo ajan tasalle. Hyvä ansioluettelo on tiivis ja informatiivinen kuvaus koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja taidoistasi. On tärkeää, että ansioluettelo on selkeä ja helppolukuinen. Käytä helposti luettavaa fonttia ja jaa CV selkeisiin osioihin. Räätälöi ansioluettelosi vastaamaan hakemaasi työpaikkaa: korosta erityisesti sellaisia taitojasi ja kokemustasi, jotka ovat tärkeitä kyseisessä työtehtävässä.

Käytä sosiaalista mediaa hyödyksesi

Monet yritykset ilmoittavat avoimista työpaikoistaan sosiaalisen median kanavissaan, kuten LinkedInissä, Facebookissa tai Instagramissa. Seuraa siis somessa työnhakuun liittyviä aihetunnisteita, kuten #kesätyö, #kesätyöpaikka, #avointyöpaikka, #rekry ja #työnhaku ja saatat löytää avoimen työpaikan, jota et olisi ilman somea löytänyt. 📱

Näytä positiivinen asenteesi

Näyttämällä positiivisen asenteesi osoitat olevasi motivoitunut ja innokas työnhakija, joka on valmis tarttumaan uusiin haasteisiin ja oppimaan uutta. Positiivinen asenne voi myös auttaa sinua kommunikoimaan paremmin työnantajan kanssa. Olemalla iloinen ja ystävällinen annat vaikutelman, että olet yhteistyökykyinen tiimipelaaja ja että sinulla olisi positiivinen vaikutus työpaikan ilmapiiriin. Parhaimmassa tapauksessa positiivisella asenteellasi erotut muista hakijoista ja se auttaa sinua saamaan kesätyöpaikan. 🚀

Pidä mieli avoimena

Ole avoin työpaikan suhteen. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja ole valmis työskentelemään myös erilaisissa tehtävissä ja eri aloilla kuin missä olet aiemmin työskennellyt. Myös lyhyemmät työsuhteet ovat hyvä keino hankkia kokemusta ja näyttää omaa aktiivisuutta. Kaikki työkokemus on hyvästä ja erilaiset kokemukset voivat avata sinulle tulevaisuudessa yllättäviäkin ovia!

Valmistaudu haastatteluun

Työhaastatteluun kannattaa valmistautua hyvin. Tutustu työpaikkaan ja työtehtävään esimerkiksi yrityksen verkkosivujen ja sosiaalisen median avulla. Mieti jo valmiiksi, mitä haluat kertoa itsestäsi ja omista taidoistasi haastattelussa: millaisia taitoja ja kokemuksia sinulla on, joista olisi hyötyä tässä työssä. Ole valmis vastaamaan kysymyksiin siitä, miksi haluat kyseiseen tehtävään ja mitä odotat kesätyöltäsi. On hyvä pohtia myös jo etukäteen, mitä haluat itse tietää työstä. Hyvä työhaastattelu onkin haastateltavan ja haastattelijan välinen vuorovaikutteinen keskustelu.

Kesätyön hakeminen voi tuntua välillä haastavalta, mutta hyvällä valmistautumisella se voi olla myös todella palkitsevaa. Muista, että jokainen työkokemus on arvokasta ja voi auttaa sinua kehittymään ja löytämään oman paikkasi työelämässä. Käytä edellä mainittuja vinkkejä hyväksesi ja tartu rohkeasti uusiin työmahdollisuuksiin. Onnea kesätyön hakemiseen! 😎

Hienoa, että olet löytänyt blogimme pariin.

Jos haluat kuulla asiantuntija-ajatuksiamme työelämästä, rekrytoinnista ja työnhausta ensimmäisten joukossa, voit tilata blogimme suoraan sähköpostiisi.